Banner left
Banner left
SC FSS Logo FSS Logo

SPORTSKI CENTAR FSS

VESTI

 • Klubovi iz Izraela na pripremama u Srbiji

  /images/rsz_h_ramat_gan-logo.gifTri fudbalske ekipe iz Izraela, (FK Ramat Hasaron, FK Hapoel Afula, FK Ramar Gan) su boravile krajem jula na mini pripremama u Sportkom centru FSS u Staroj Pazovi. Cilj priprema je bila finalna provera protiv fudbalskih ekipa iz Srbije pred pocetak sezone u Izraelu.   

  DETALJNIJE
 • I ovog leta inostrane ekipe na pripremama u Sportskom centru FSS

  /images/rsz_20171705.jpgEkipe iz inostranstva su se i ove godine odlucile da svoje letnje pripreme za predstojecu fudblasku sezonu odrade u Srbiji. U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi su boravile ekipe iz Rusije sredinom juna meseca.

  FK Krila Sovjetov i FK Orenburg iz Rusije su tokom priprema odigrale nekoliko prijateljskih utakmica protiv nasih ekipa. 

  DETALJNIJE
 • Letnji kamp "IGRAJ ZA SRBIJU" i ovog leta u SCFSS

  /images/rsz_letnji_kamp_fss_2017 (1).jpgLetnji kamp Fudbalskog saveza Srbije "IGRAJ ZA SRBIJU"ce biti odrzan i ovog leta u Sportkom centru FSS u periodu od 08.07 do 14.07.2017. Prijave za kamp se vrse putem email na kamp@sportskicentarfss.co.rs ili putem telefona na +381646706008 i +381646706038.

  Prijave u toku

  DETALJNIJE
 • FK Vikingur Reykjavik na pripremama u Sportskom centru FSS

  /images/rsz_img_20170404_092021_631.jpgFudbalski klub Vikingur Reykjavik sa Islanda će boraviti u Sportskom centru FSS u periodu od 03.04.2017 do 10.04.2017 na pripremama za predostijeću sezonu. Ovo je drugi put da ekipa sa Islanda boravi u našem Sportskom centru FSS sto je dobar pokazatelj da su zadovoljni napustili naš centar prvi put.

  Vikingur Reykjavik planira da za vreme boravka odigra i nekoliko prijateljskih utakmica protiv ekipa iz Srbije. Juče je bila odigrana prva utakmica u kome je ekipa sa Islanda savladala fudbalski klub Indjija rezultatom 2:1.

  DETALJNIJE
 • Predsednik UEFA Aleksander Čeferin u poseti FSS

  /images/Kokeza i Ceferin 02.jpgPrvi čovek Evropske fudbalske unije biće gost Slaviše Kokeze i FSS u petak, 31. marta. 

  Na poziv predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Slaviše Kokeze, u poseti našoj "kuci fudbala", u petak 31. marta, dolazi delegacija UEFA na čelu sa predsednikom Aleksanderom Čeferinom. U društvu prvog čoveka Evropske fudbalske unije (UEFA) biće i Zoran Laković, direktor Nacionalnih selekcija UEFA. 

  DETALJNIJE
 • Selekcija do 20 godina odigrala nereseno sa Ukrajinom - 1:1(1:1)

  /images/rsz_0mmm8047.jpgSelekcija Srbije do 20 godina (igrači rodjeni 1996. i mladji) posle testa u Slovačkoj (0:2) imala je proveru protiv Ukrajine u SC FSS u Staroj Pazovi - 1:1(1:1). U interesantnom meču naša selekcija je došla u vodjstva posle dobre solo akcije Radonjića, ciji udarac je Golman Kanavsev odbranio, ali je na loptu natrčao Lutovac i tako doneo prednost Srbiji. Igrao se 42. minut kada su gosti iz Ukrajine izjednacili preko Dubika koji se nasao iza ledja nase zadnje linije i rutinsku savladao Nikolića. 

  DETALJNIJE
 • Kadeti Srbije na Evorpskom prvenstvu

  /images/133529588758d2c4037a6cf154311460_w640.jpgIzabranici selektora Perice Ognjenovića pobedili Crnu Goru i ostvarili veliki uspeh. 

  Selekcija koju predvodi selektor Perica Ognjenovic, posle pobede u prvom kolu protiv Švajcarske (2:1) i poraza u meču sa domaćinom turnira Škotskom (0:1), savladala je u trećem kolu Crnu Goru i zasluženo ostvarila veliki uspeh.

  DETALJNIJE
 • Sportske igre zaposlenih NIS Novi Sad u Sportskom centru FSS

  /images/rsz_img-20170319-wa0007.jpgProteklog vikenda u Sportkom centru FSS su održane sportske igre zaposlenih NIS Novi Sad. Zaposleni su se takmičili u različitim sportovima (fudbal, košarka, odbojka, šah i stoni tenis) a sve u cilju razvijanja timskog duha. Posle proglašenja pobednika svi takmicari su imali organizovan ručak u restoranu Sportkog centra gde su uz hranu i piće mogli da razmene utiske dana.  

  DETALJNIJE

Fudbalski kamp "Igraj za Srbiju"

Međunarodni KAMP FSS - "IGRAJ ZA SRBIJU" održava se pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Srbije i Sportskog saveza Srbije.

ORGANIZATOR:

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE i SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

PROGRAMI:

Programi su jedinstveni, zasnovani na najsavrenijim metodama učenja i sticanja fudbalskih veština, prilagođeni specifičnostima pojedinih uzrastnih kategorija, kao i zahtevima moderne fudbalske tehnike i modelu savremene igre. Plan i program, posebno za svaku uzrastnu kategoriju polaznika kampa, razrađuje sadržaje i aktivnosti tokom sedmodnevnog rada.

Program kampa pripremljen je pod stručnom recenzijom Sava Miloševića, direktora reprezentativnih selekcija FSS i Mitra Mrkele, zamenika direktora reprezentativnih selekcija FSS. Radom će rukovoditi najiskusniji treneri i instruktori Fudbalskog saveza Srbije.

OSNOVNI CILJEVI:

Pored upoznavanja učesnika sa kompleksnim sadržajima sportske aktivnosti u fudbalu, sa posebnim aspektom na sticanju i usavršavanju specifične fudbalske veštine, cilj je i šire sportsko i teoretsko obrazovanje, druženje, zabava, takmičenje. Afirmišući savremeni naučni metod učenja fudbalske tehnike, KAMP FS Srbije će istovremeno predstavljati i istraživački centar za procenu svih relevantnih činilaca koji obezbeđuju uspešan razvoj i učešće u fudbalskoj igri.

Testiranje svih za fudbal značajnih sposobnosti omogućava kompletnu "sliku" potencijala svakog polaznika kampa. Testiranje, kao i obradu svih rezultata sa preporukom za dalji rad, sprovodi na licu mesta  Dr Zoran Pajić, profesor Fakulteta za fizičku kulturu u Beogradu i profesor Više škole za sportske trenere, koji je, takođe i član Stručnog štaba i kondicioni trener FK Crvena Zvezda.

Kamp takođe pruža velike mogućnosti za edukaciju i usavršavanje, posebno trenera koji rade sa mlađim uzrsnim kategorijama.

SADRŽAJ RADA:

Ograničeni broj učesnika kampa i veliki broj trenera i demonstratora omogućava individualni pristup u radu. Jedan trener-instruktor FSS će raditi sa grupom od najviše 12 polaznika. Takva organizacija omogućava najveći stepen efikasnosti rada. Ukupno 13 treninga održaće se tokom jedne smene, uz nekoliko kontrolnih utakmica.

LEKARSKA SLUŽBA:

U strucnom stabu kampa je angazovan jedan lekar. U slucaju ozbiljnijih povreda, u neposrednoj blizini hotela Srbija Lux, nalazi se Dom zdravlja ''Stara Pazova'' sa dežurstvom lekara 24 sata, non-stop.

SMEŠTAJ:

Učesnici su smešteni u dvokrevetnim sobama u Hotelu “Srbija Lux” sa 4 zvezdice.

TERENI:

Rad se odvija na terenima Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi. U pitanju su travnati teren, teren sa vestačkom travom i zatvoren teren u sportskoj hali.